5 Huvudlagar för personlig tillväxt

5 Huvudlagar för personlig tillväxt

Efter att ha uppmärksammat personlig tillväxt kan du inte bara bli den bästa versionen av dig själv utan också stärka ditt psykologiska tillstånd. Hur man kan övervinna inre rädsla innan förändringar och avslöja din verkliga potential?

Personlig utveckling har sina egna lagar. Med fokus på dem kommer vi inte bara kunna pumpa professionella färdigheter, utan också att göra vårt liv mer kaffe och intressant.

Law First: Tillväxt är en process

Vi människor behöver ständig utveckling. Världen går framåt, och om du inte följer den, kommer du oundvikligen att sakta ner eller, värre, förnedrande. Detta kan inte tillåtas, för annars kan du vara på karriären och intellektuell trottoarkant.

Det räcker inte för att få ett examensbevis en gång och betrakta sig själv som specialist inom deras område: om du inte förbättrar deras färdigheter kommer de att förlora sin relevans, och kunskap kommer förr eller senare att hindra. Det är viktigt att spåra marknaden och bestämma i tid vilka färdigheter som är efterfrågade idag.

Law Second: Utvecklingen bör vara målmedveten

En person tillbringar en betydande del av sitt liv på jobbet, så att det är värt att närma sig valet av verksamheten är värt. Det är alltid viktigt att komma ihåg att du, utveckla i rätt riktning, ändrar dig bara till det bättre. Därför den andra lagen om personlig framsteg - det är nödvändigt att växa medvetet: att studera inte spontant och abstrakt, utan att välja en specifik nisch.

Efter att ha bestämt de 5 bästa av tillämpade anvisningar för dig själv, kommer du att skydda dig från slöseri med tid och ansträngning för att få irrelevant kunskap för dig. Fokus avgör resultatet: vad du fokuserar på, du kommer till slut. Det är viktigt att inte sprida och inte vandra från medeltida målning till spelteori. Olika föreläsningar kommer säkert att utöka dina horisonter och kommer till och med att kunna göra dig till en intressant samtalspartner på ett socialt rack, men det är osannolikt att du hjälper dig att gå vidare upp karriärstegen.

Tredje lag: Miljön spelar en enorm roll

Människor som omger dig påverkar din utvecklingsnivå och till och med ditt ekonomiska tillstånd. Gör en enkel övning: Lägg till dina fem vänner och dela det resulterande numret med fem. Det mottagna beloppet kommer ungefär att motsvara din lön.

Om du vill ha ändringar, gå framåt och framgång, bör du noggrant analysera din kommunikationskrets. Omge dig med människor som är förknippade med din tillväxtområde. Till exempel, de som försöker lyckas inom marknadsföring, är det vettigt att komma närmare experter som roterar i denna bransch.

Om du vill öka inkomsten kan du försöka kontakta rika människor. Och inte nödvändigtvis direkt: Titta på videor med deras deltagande på YouTube, läs deras böcker. Lyssna på vad miljardärer säger, eller läs sina biografier. För att förstå formatet att tänka på berömda personligheter är det inte nödvändigt att skydda dem som paparazzi: det finns tillräckligt med information som finns i det offentliga området.

Lag fjärde: flytta från teori till praktik

På den enda teorin växer de inte: de växer till praktik. Du måste öva din bästa vän. Även träning av högsta kvalitet kommer att förbli värdelös utan verifiering av verkligheten. Du får inte bara få användbar kunskap utan också använda den i livet!

Var inte rädd för att https://www.forumdoconsultorprevidenciario.com/5-saker-han-bara-kommer-att-gora-for-sin-alskade/ gå utöver läroböckerna och diskussionerna med dina klasskamrater. Ju förr du kommer att lära dig att använda dina intellektuella verktyg under verkliga förhållanden, desto större framgång uppnår du.

Lag femte: Tillväxten ska vara systemisk

Du måste växa ständigt, systematiskt och systematisk. Ta självavveckling för vanan och spåra resultaten. Ställ till exempel dig uppgiften att öka inkomsten årligen. Om du körde en spårvagn för fem år sedan, och nu flyttade du till en personlig bil, betyder det att rörelsen är i rätt riktning.

Om situationen är motsatsen, och från en lägenhet med tre rum i centrum flyttade du till Odnushka i utkanten, är det värt att arbeta med misstag. Det viktigaste är en fast avsikt att förändras, utveckla dig själv. Systematisk, om än i första och små, segrar och tydliga steg framåt är viktiga. Som Steve Jobs en gång sa: "Alla de största människorna började med något litet".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *